Nederlands English
Welkom bezoeker, Wilt u inloggen of registreren?
Uw winkelwagen is leeg!
 

Culturele competentie

Culturele competentie
€ 19,95 Incl. BTW
SubtitelDe verrijking door verschillen
Startniveau Meijerink4F
OpleidingsniveauHoog
Auteur(s)Pieter van NIspen, Anita van Stralen
Aantal:
Bestellen
Verlanglijst
Vergelijk
Omschrijving Product informatie Extra Informatie Beoordelingen Bekijk ook

Culturele competentie

Mensen leven dagelijks met cultuur. Maar omgaan met cultuur is een hele kunst. Dit boek gaat in op het begrip cultuur, de cultuurverschillen tussen landen, waarden, interculturele communicatie, omgaan met cultuurverschillen. Om dit alles duidelijk te maken, gebruiken de auteurs een veelheid aan invalshoeken. Door het boek heen geven zij aan dat de culturen van landen eigenlijk het minst interessant zijn omdat ze zijn opgebouwd uit duizenden kleinere culturen. Uiteindelijk kom je uit bij het individu en zijn unieke combinatie van eigenschappen en ervaringen.

 

Inhoud (1)
BeknoptDit boek biedt de basis van je culturele competentie, de combinatie van kennis, vaardigheden en houdingen op het gebied van cultuur. Studenten in het hbo moeten ongeveer tien competenties verwerven om hun diploma te krijgen en dan aan hun droomtoekomst te gaan werken. De culturele competentie zou tot de bagage van iedere student moeten behoren.
BibliografieVanGorcum 2009
pagina's: 264
formaat: 240 x 170 x 12
isbn: 9789023245391
Productie
Over de auteur(s)De auteurs hebben hun culturele competenties ontwikkeld door te wonen en werken in het buitenland, door te leren van hun fouten en door telkens opnieuw de theorieën te bestuderen. Anita van Stralen heeft niet-westerse Sociologie gestudeerd Zij werkt als preventiemedewerker bij Context, Centrum voor GGZ-preventie. Zij verzorgt de trainingen en voorlichtingen aan migranten. Zij werkte hiervoor bij het COA met vluchtelingen. Pieter van Nispen werkt als docent internationalisering bij de Hogeschool Rotterdam en werkte eerder bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken, het Instituut Clingendael en een internationale consultancy.
Inhoud (2)
UitgebreidAanvullende informatie bij dit boek een docentenhandleiding, casuïstiek, citaten en presentaties is te vinden op www.culturelecompetentie.vangorcum.nl

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in: