Nederlands English
Welkom bezoeker, Wilt u inloggen of registreren?
Uw winkelwagen is leeg!
 

De oranjes

De oranjes
€ 29,95 Incl. BTW
SubtitelDe canonvan ons Koninklijk Huis
DoelNederlands leren
Startniveau ERKVer gevorderd (B2)
Auteur(s)Gerben Graddesz Hellinga
Aantal:
Bestellen
Verlanglijst
Vergelijk
Omschrijving Product informatie Extra Informatie Beoordelingen Bekijk ook

De oranjes

In de geheel herziene uitgave van De Oranjes. De CANON van ons koninklijk huis komen alle markante telgen van het geslacht Oranje-Nassau en hun partners aan de orde, geplaatst in de tijd waarin ze leefden. Stadhouders en koningen, avonturiers, vrijheidsstrijders en ware staatslieden. Maar ook geldverspillers, intriganten en schuinsmarcheerders. Zij bepaalden de geschiedenis van ons land - en vaak ook van heel Europa - in tijden van oorlog en vrede, welvaart en crisis.
Inhoud (1)
BeknoptMislukte huwelijken, hofintriges, complotten en hele bastaardgezinnen. Kortom, een boeiende reis door de tijd aan de hand van meer dan 50 historische royalty-portretten. Van de ouders van Willem van Oranje tot en met koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun dochters. Een boek voor liefhebbers van ons Koninklijk Huis dat geen enkele Oranjefan mag missen!
BibliografieWalburg Pers
pagina's: 208
formaat: 287 x 243 x 20
isbn: 9789057306358
Inhoud (2)
UitgebreidWillem van Oranje, ooit de rijkste edelman van de Lage Landen, liet bij zijn dood louter schulden na, maar hij besteedde alles aan pogingen om ons land te bevrijden. De stadhouders Maurits en Willem II pleegden ieder op hun eigen wijze min of meer een staatsgreep. Stadhouder Willem III was voortdurend in strijd met Lodewijk XIV. En als koning Willem I minder besluiteloos was geweest zouden België en Nederland misschien nog steeds één staat vormen. Koning Willem II had voortdurend financiële problemen, maar bezat wel een kostbare schilderijencollectie. Tijdens de Tweede Wereldoorlog liet koningin Wilhelmina haar onverzettelijke karakter zien. Dit en meer, is wat u zult ontdekken in het boek de Oranjes.

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in: