Nederlands English
Welkom bezoeker, Wilt u inloggen of registreren?
Uw winkelwagen is leeg!
 

Meertaligheid en onderwijs

Meertaligheid en onderwijs
€ 17,50 Incl. BTW
SubtitelNederlands plus
DoelDidactiek
Auteur(s)Orhan Agirdag
Aantal:
Bestellen
Verlanglijst
Vergelijk
Omschrijving Product informatie Extra Informatie Beoordelingen Bekijk ook

Meertaligheid en onderwijs

In Meertaligheid en onderwijs delen verschillende schrijvers hun visies, ervaringen en problemen op het gebied van meertaligheid. De bijdragen van onder andere (taal)wetenschappers, scholieren, een advocaat, een kunstenaar, een re-integratie consulent, leerkrachten en beleidsmakers zorgen voor een brede benadering van het onderwerp en de waarde van taaldiversiteit.

Inhoud (1)
Beknopt Nederland en Vlaanderen worden steeds meertaliger. Die talige diversiteit is een rijkdom voor de samenleving en het onderwijs, maar brengt ook nieuwe uitdagingen met zich mee. Enerzijds wordt meertaligheid gezien als een cruciale katalysator op het vlak van burgerschap en economie. Anderzijds, wordt het aangewezen als een oorzaak van achterstanden bij leerlingen met een meertalige achtergrond.
BibliografieBoom 2018
pagina's: 180
formaat: 241 x 171 x 13mm
isbn: 9789024406661
Doelgroep
Docent(en) / Taalcoach(es)
Inhoud (2)
UitgebreidKansen en uitdagingen: meertaligheid als antwoord
De meertaligheid van leerlingen met een migratie-achtergrond in Nederland en Vlaanderen wordt besproken, maar ook vraagstukken vanuit de onderwijspraktijk van Suriname, Zweden, St. Eustatius en het Fries taalonderwijs komen aan bod. De bijdragen in deze bundel laten zien waarom we meertaligheid juist moeten verwelkomen en stimuleren, zowel binnen als buiten de klas.

Bekijk hier de inkijkpagina's.

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in: