Nederlands English
Welkom bezoeker, Wilt u inloggen of registreren?
Uw winkelwagen is leeg!
 

Werken met cultuurverschillen

Werken met cultuurverschillen
€ 24,95 Incl. BTW
DoelDidactiek
Startniveau Meijerink3F
Auteur(s)Gert Jan Hofstede, Paul Pedersen, Geert Hofstede
Aantal:
Bestellen
Verlanglijst
Vergelijk
Omschrijving Product informatie Extra Informatie Beoordelingen Bekijk ook

Werken met cultuurverschillen

Volgens Geert Hofstede, de auteur van Allemaal andersdenkenden, kunnen alle interculturele misverstanden teruggebracht worden tot vijf essentiële thema's: de omgang met ongelijkheid, de mate van sociale integratie; sociale rollenverschillen tussen man en vrouw; tolerantie van het onbekende; en bereidheid tot opoffering op korte termijn terwille van een beloning op de lange. In dit boek werken Gert Jan Hofstede en Paul Pedersen deze opvatting uit in de 'synthetische culturen': tien archetypen, afgeleid van de vijf door Geert Hofstede ontwikkelde dimensies. Met deze archetypen kunt u cultuurverschillen in uw bedrijf of organisatie op het spoor komen en ter discussie stellen. 
Inhoud (1)
BeknoptWerken met cultuurverschillen biedt tal van oefeningen, cases en voorbeelddialogen die u inzicht verschaffen in de vijf dimensies en hoe die de samenwerking in een organisatie kunnen compliceren. Met name als uw bedrijf zakendoet met internationale partners, kunt u veel leren van de thema's die in dit boek aan de orde komen. Het is zeer geschikt voor managers op alle niveaus, coaches en studenten. Werken met cultuurveschillen bouwt voort op het gedachtegoed van Hofstedes Allemaal andersdenken, maar kan los daarvan gelezen en gebruikt worden.
BibliografieBusiness Contact 2010
formaat: 230 x 150 x 19
pagina's: 221
ISBN: 9789047003830
Productie
Over de auteur(s)Geert Hofstede is medeoprichter van het Onderzoeksinstituut voor Interculturele Samenwerking aan de universiteit van Tilburg. Gert Jan, zijn zoon, is senior researcher informatietechnologie aan de universiteit van Wageningen. Paul Pedersen is professor emeritus aan de universiteit van Syracuse, New York.
Bijzonderheden
OverigInterculturele communicatie

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in: